Högskolan i Jönköping är Sveriges bästa högskola


Högskolan i Jönköping får bäst betyg av alla högskolor när landets lärosäten rankas i den oberoende undersökningen Urank.

Högskolan i Jönköping rankas på trettonde plats totalt, vilket är högst av alla högskolor med allmänt utbildningsutbud, och högre än flera av de unga universiteten.

Dessutom är högskolan bäst på internationalisering inom området humaniora-samhällskunskap.

Inom hela området humaniora-samhällsvetenskap ligger högskolan på topp 5; inom socionom på plats tre och ekonomi på plats fem. Inom området teknik avancerar högskolan i rankningen och ligger på plats åtta i landet.

”Vi är på rätt väg, men vi slår oss inte till ro utan fortsätter att utvecklas och förbättras i arbetet mot ett internationellt universitet i Jönköping”, säger Anita Hansbo, rektor.

Urank genomför varje år en ranking av svenska universitet och högskolor. Undersökningen baseras på flera olika kriterier och statistik från Högskoleverket, SCB och annat officiellt material.
[Redaktion]


Publicerat

i

av

Etiketter:

Kommentarer

Ett svar till ”Högskolan i Jönköping är Sveriges bästa högskola”

  1. Profilbild för Kräftslaktarn
    Kräftslaktarn

    Tillåt mig starkt betvivla dessa resultat. Det var visserligen några år sedan jag studerade vid högskolan, men då var kvaliteten mycket låg, jämfört med andra högskolor. Forskningen fanns endast på papperet, lärarna var direkt uppflyttade från gymnasiet, och en lärare var så dålig att han befordrades till professor, för som sådan hade han minimalt undervisningskrav.
    Jönköping utsågs redan då till den bästa högskolan, men det berodde på att de hade den största genomströmningen av examinerade, vilket just berodde på de låga krav som då ställdes. Det är mycket sannolikt att denna ranking, baseras på helt andra parametrar, än undervisningskvalitet, och på vilken nivå undervisningen bedrivs. Det bekräftas till en del av artikeln, då parametern ”internationalisering” var en paradgren. En helt ovidkommande detalj, om man inte vill öva upp sin engelska något.